Muziek Meesters Westland

Strijkinstrumenten

Zingen met je strijkstok

Bij de strijkinstrumenten viool en cello maak je muziek door de snaren te laten zingen met je strijkstok. Met je rechterhand strijk je en met je linkerhand bepaal je de toonhoogte. Hoe beter je daarin wordt, hoe mooier het gaat klinken. 

Wat kun je verwachten van de vioollessen?

De viooltechniek wordt stap voor stap op eenvoudige wijze opgebouwd. Oefenen is essentieel. Voor zeer jonge kinderen is het fijner als zij daar thuis in worden begeleid door een ouder. De docent coacht dan zowel ouder als kind. Verder worden de lessen op de eigen persoonlijke smaak, wensen en mogelijkheden van de leerlingen afgestemd.

Wanneer een leerling het leuk vindt (en niet afgeleid wordt!) kunnen er ouders, grootouders, vriendjes of vriendinnetjes meekijken met de lessen. Naast individuele lessen zijn er ieder cursusjaar diverse voorspeelmomenten, waarin de leerlingen, alleen of in groepsverband, de kans krijgen op een podium te laten zien wat zij geleerd hebben.

Er zijn bijna altijd violen in de juiste maat beschikbaar voor verhuur.

Lestijden worden in overleg afgesproken.

Wat kun je verwachten van de cellolessen?

Of je al een muzikale achtergrond hebt of niet, het doel is om alle leerlingen plezier te laten krijgen in het muziek maken en daarvan te genieten. In de lessen kom je in aanraking met vele muziekstijlen, genres, muziekvormen, technieken, dynamiek, klankkleuren. Bij ensemble-lessen kiezen alle deelnemers samen een interessant en leerzaam repertoire. Ook in de ensembles leer je je instrument te beheersen, zodat het bespelen van je instrument vanzelfsprekend wordt, zonder technische problemen.

Er zijn enkele cello's te huur via Muziekmeesters Westland. Bij vragen, neem contact op. We helpen je graag!

Meer lezen over de docenten? Klik op de afbeelding

Lestijden worden in overleg afgesproken.

Direct Inschrijven voor viool-of celloles

Vioolstarter

Op woensdaggeeft Emile Junge de cursus VioolStarter voor kinderen vanaf 6 jaar. Deze cursus staat bij alle Instrument Starters.

Het zijn 12 lessen van 30 minuten in een klein groepje. Een viool kun je huren voor € 30 voor de cursus. De cursus is op woensdag in 's-Gravenzande om 17.00 uur

ouder-kind (vanaf 4 jaar)

Viool kun je al spelen als je nog maar 4 jaar oud bent! Met een ouder of andere volwassene erbij kom je naar de les en zet je de eerste stapjes naar vioolspelen. Informeer hoe je kunt inschrijven op ouder-kind lessen.

 

Wanneer?

Viool:
's-Gravenzande: dinsdag (Saskia Vuik) woensdag (Emile Junge)
Cello:
vacature voor docent

Leslocaties

Hoofdlocatie 's-Gravenzande

MFC Maesemunde
Koningin Julianaweg 160
2691GH 's-Gravenzande

Muziekmeesters Westland online