Muziek Meesters Westland

Strijkinstrumenten

Zingen met je strijkstok

Bij de strijkinstrumenten viool en cello maak je muziek door de snaren te laten zingen met je strijkstok. Met je rechterhand strijk je en met je linkerhand bepaal je de toonhoogte. Hoe beter je daarin wordt, hoe mooier het gaat klinken. 

Wat kun je verwachten van de vioollessen van Jorinde?

De viooltechniek wordt stap voor stap op eenvoudige wijze opgebouwd. Oefenen is essentieel. Voor zeer jonge kinderen is het fijner als zij daar thuis in worden begeleid door een ouder. Jorinde coacht dan zowel ouder als kind. Verder worden de lessen op de eigen persoonlijke smaak, wensen en mogelijkheden van de leerlingen afgestemd.

Wanneer een leerling het leuk vindt (en niet afgeleid wordt!) kunnen er ouders, grootouders, vriendjes of vriendinnetjes meekijken met de lessen. Naast individuele lessen zijn er ieder cursusjaar diverse voorspeelmomenten, waarin de leerlingen, alleen of in groepsverband, de kans krijgen op een podium te laten zien wat zij geleerd hebben.

Er zijn bijna altijd violen in de juiste maat beschikbaar voor verhuur.

Lestijden worden in overleg afgesproken.

Wat kun je verwachten van de cellolessen van Katja?

Of je al een muzikale achtergrond hebt of niet, Katja's doel is om alle leerlingen plezier te laten krijgen in het muziek maken en daarvan te genieten. In haar lessen kom je in aanraking met vele muziekstijlen, genres, muziekvormen, technieken, dynamiek, klankkleuren. Bij ensemble-lessen kiezen alle deelnemers samen een interessant en leerzaam repertoire. Ook in de ensembles helpt Katja je je instrument te beheersen, zodat het bespelen van je instrument vanzelfsprekend wordt, zonder technische problemen.

Er zijn enkele cello's te huur via Muziekmeesters Westland. Bij vragen, neem contact op. We helpen je graag!

Meer lezen over de docenten? Klik op de afbeelding

Lestijden worden in overleg afgesproken.

Direct Inschrijven voor viool-of celloles

ouder-kind (vanaf 4 jaar)

Viool kun je al spelen als je nog maar 4 jaar oud bent! Met een ouder of andere volwassene erbij kom je naar de les en zet je de eerste stapjes naar vioolspelen.

Juf Jorinde is gespecialiseerd in lesgeven aan jonge kinderen en de muziekschool heeft een aantal kleine violen om te verhuren, zodat uitproberen makkelijk kan. Als snel speel je samen met ouders en kindjes in het Ouder-Kind Ensemble en doe je mee aan presentaties en uitvoeringen!

Wanneer?

Viool:
's-Gravenzande: dinsdag (Saskia Vuik) woensdag (Jorinde Geradts)
Cello:
's-Gravenzande: maandag

Leslocaties

Hoofdlocatie 's-Gravenzande

MFC Maesemunde
Koningin Julianaweg 160
2691GH 's-Gravenzande

Muziekmeesters Westland online