Muziek Meesters Westland

Muziek voor ouderen

Muziekmeesters Westland maakt muziekprojecten voor ouderen. Deze worden meestal uitgevoerd in het programma Kunstkracht 55+ van Cultuurweb, maar kunnen ook plaatsvinden op uw locatie in samenwerking met uw organisatie.

 

Ja zuster, nee zuster: theater en muziekprogramma met liedjes en verhalen, meezingen en vertellen. 8 ochtenden of middagen

....... Songbook: met bewoners en begeleiding uw songbook samenstellen en zingen. 8 ochtenden of middagen

Ouderen Koorproject: 6 koorrepetities met afsluitend concert 

Voor meer informatie neem via deze mail contact op

Muzikale Intermezzi

Live muziek van dichtbij meemaken is heel speciaal. Bekende melodieën brengen herinneringen en plezier. Waar zingen nog niet kan is mee neuriën net zo fijn. Het ontspant en neemt stress weg.

Muziek en ritme vinden hun weg tot in de geheime plaatsen van de ziel (Plato)

 

Zing mee met Rianne en Ferry, liedjes van vroeger voor thuis of in een woonzorglocatie.

Zing mee voor Jong en Oud is de link naar Muziekmeesters Online. Hier staan 10 liedjes om mee te zingen.

Elk liedje is een filmpje. Je maakt een account aan op Muziekmeesters Online, je betaalt voor het filmpje € 3,00

Het filmpje staat op je account en je kijkt het zo vaak je wil.

Muzikale Intermezzi / live muziek luisteren en herkennen (voor in de coronatijd)

 

Inhoud
Het project Muzikale Intermezzi gaat over live muziekbeleving op kleine schaal. Dit project is ontwikkeld omdat samenkomen met grote groepen, en uit volle borst samen zingen voorlopig niet kan.
Twee muzikanten zijn een hele dag aanwezig op een woonzorglocatie. Zij bezoeken alle huiskamers, en kunnen ook bij clienten aan bed komen. Ze maken muziek op alle plekken die gewenst zijn voor bewoners én personeel. Dit zijn hele korte Intermezzi, van 10 tot 15 min. Door te starten met bekend repertoire breken zij het ijs en komen ze ook in gesprek over muziek. Verzoeknummers zijn mogelijk, een voortraject met bespreken en luisteren van het repertoire is gewenst.

Dagindeling
Ochtend:
Bezoek aan huiskamers en ziekenkamers en andere plekken. Route en repertoire zijn vooraf vastgesteld. De muzikanten hebben maar weinig plek nodig (1,5 à 2 m2) en houden altijd 1,5 meter afstand tot bewoners en personeel. In de gang, in een deuropening, of in een portaaltje, er is altijd wel een plekje om muziek te maken.
Middag:
Concertje(s) in de zaal. Voor alle bewoners die naar de zaal kunnen komen is er een echt concert, en ontmoeten ze de muzikanten voor de tweede keer. Dit kunnen meerdere momenten op de middag zijn, als de groepen klein moeten blijven vanwege de 1,5 meter regel.
‘s-Middags zijn de muzikanten veranderd in echte concertmusici, met een podium, licht en geluid en concert repertoire.

Voorbereiding
Met begeleiders van de instelling wordt de dag doorgesproken. Ook een corona protocol worst vastgesteld, musici kunnen getest worden voordat bezoek aan de instelling plaats vindt.
In de weken voor het evenement wordt er per huiskamer, en/of per client besproken of ze bezoek van de muzikanten willen en van welke muziek ze houden. Licht klassiek, populair, geestelijk, jazz…. Alles kan. Om dit goed te begeleiden worden repertoire spotify lijsten aangeleverd, met op papier invullijsten voor de activiteitenbegeleiders.
Muziekmeesters Westland levert ook posters en flyers aan, zodat bewoners enkele weken echt kunnen zien dat Muzikale Intermezzi er aankomt.
Na de inventarisatie wordt de route uitgewerkt, en gezamenlijk worden de locaties voor de muzikanten opgemeten, gekozen en ingericht.
Route met tijdschema gaat naar alle afdelingen en medewerkers.

Opties
Het voortraject met het uitzoeken van de muziekstukken is optioneel. Het kan voldoende zijn om een muziekstijl aan te geven. De muzikanten zijn ook in staat om ter plekke aan veel verzoeknummers gehoor te geven.

Musici
Er zijn verschillende duo’s mogelijk. Duo fluit en harp, beide kunnen ook zingen. Dan is er een duo viool en gitaar of accordeon en gitaar. En andere combi’s zijn ook mogelijk.

Muziekmeesters Westland online