Muziek Meesters Westland

Marc Kaptijn

Wie ben ik?

Mijn naam is Marc Kaptijn, ik ben trompettist en docent. Ik heb gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium en aan de Royal Academy of Music in Londen en ben sinds 2002 afgestudeerd. Als docent heb ik veel ervaring in het lesgeven aan leerlingen voor verenigingen. Verder ben ik zeer actief als trompettist bij symfonieorkesten zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentieorkest, het Noord Nederlands Orkest en moderne muziekensembles zoals het ASKO Schönberg Ensemble en het Doelenensemble. Verder ben ik een vast lid van de David Kweksilber Bigband: een bigband die vooral nieuwe muziek speelt. Verder ben ik actief als componist/arrangeur voor allerlei bezettingen.

Instrumenten

Ik geef les in alle verschillende soorten koperblaasinstrumenten, van trompet, cornet en flügelhoorn (bugel) tot trombone, hoorn en tuba. Tijdens de trombonelessen zal ik op een kleine sopraantrombone spelen om de posities van de schuif te kunnen laten zien.

Wat kun je verwachten van de lessen? 

Tijdens de lessen wordt er veel aandacht gegeven aan het technische aspect van spelen, zoals de juiste ademhaling, het juiste embouchure en de houding tijdens het spelen. Verder komen natuurlijk de muzikale zaken zoals ritme, timing, melodie, dynamiek, articulatie en expressie ook aan bod. 

Mijn achtergrond is een klassieke en kan je helpen met het verbeteren van de techniek en het verdiepen van de muzikaliteit. Ook op het gebied van lichte muziek en jazz kan ik zeker wat leren, op zowel technisch als muzikaal vlak (denk bijvoorbeeld aan jazz- of poptiming).

Het bespelen van een koperinstrument is voor alle leeftijden. Bij kinderen is het wel van belang dat de tanden al gewisseld zijn. Vanaf een jaar of 7 is het dus mogelijk een koperinstrument te leren bespelen.

In bovenstaande balk kunt u zich via de pagina Inschrijven aanmelden voor de lessen. 

Muziekmeesters Westland online