Muziek Meesters Westland

Romke Schram

Wie ben ik?

Mijn naam is Romke Schram, ik ben cello docente en docente muziek op schoot. Na mijn studie cello aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag ben ik celloles gaan geven waaronder ook aan kleuters, daar merkte ik dat ik het heel leuk vind om met kleine kinderen te werken.In 2009 heb ik de opleiding Muziek op Schoot gevolgd en sindsdien geef ik met veel plezier ‘muziek op schoot’ lessen op verschillende kinderdagverblijven en o.a. ook bij Muziekmeesters Westland.

muziekinstrumenten:

Tijdens de lessen gebruiken we veel klank instrumenten of andere attributen/speelgoed waar geluid in zit. Zo leren de kinderen spelenderwijs luisteren naar geluiden en kunnen ze de instrumentjes gebruiken om zelf muziek te maken.

wat kan je verwachten?

"Spelen met Muziek" is een muziekles waarin (groot)ouders samen met hun kind of kinderen op de creche spelenderwijs muziek maken en bewegen op muziek. De cursus muziek op schoot wordt gegeven aan kinderen van 0-4 jaar, ingedeeld in verschillende leeftijdsgroepen. Al vanaf de geboorte (ook al voor de geboorte) hebben baby's zo jong als ze zijn al natuurlijk gevoel voor muziek en ritme. Ze zijn dan ook vol aandacht bij het horen van geluiden, liedjes en muziek. In de les wordt gezongen, muziekspelletjes gedaan, bewogen op muziek, en met verschillende instrumentjes muziek gemaakt. Ook worden andere materialen gebruikt van ballen tot badeendjes en van autootjes tot zakdoekjes.

Buiten dat het heel leuk en gezellig is worden ook verschillende ontwikkelingsgebieden gestimuleerd zoals bijv. muzikaliteit, taal/spraak en motoriek.

Er is altijd een luistermoment in de les waardoor de kinderen met verschillende klanken en muziekstijlen kennis maken.

Plezier staat voorop en ik kijk goed naar de kinderen. Heel mooi om te zien hoe elk kind op een eigen manier op de muziek en de les reageert. Zo probeer ik in te spelen op hun temperament, zodat ze zich op hun gemak voelen en zich vrij voelen om lekker mee te doen.

Muziekmeesters Westland online