Muziek Meesters Westland

Yolanda Davids

Wie ben ik?

Ik ben Yolanda Davids, manager, harpiste en harpdocent. Vanaf januari 2018 heb ik de artistieke en zakelijke leiding over Muziekmeesters Westland. Daarnaast geef ik concerten en harplessen.
Ik groeide op in Breukelen waar, onder invloed van Phia Berghout op Queekhoven, een grote harpklas aan de muziekschool was. Daar begon ik op de hakenharp. Aan het Rotterdams Conservatorium heb ik de diploma’s docent-musicus en uitvoerend-musicus behaald. Daarna studeerde ik een jaar bij Marie Claire Jamet in Parijs.
Ik ben al jaren de vaste harpiste van het RBO Sinfonia (voorheen Randstedelijk Begeleidings Orkest). Dit orkest begeleidt koren in opera en oratorium concerten. Optredens als solist, of met mijn duo met harpiste Reinilde Buys vind ik altijd leuk om te doen. Hoogtepunten zijn de concerten met Benjamin Britten's ‘A Ceremony of Carols' in de decembermaand.

Instrumenten

De harp is een groot snaarinstrument. Je bespeelt de snaren met je vingertoppen. De harp leunt tegen je schouder en het is een heerlijk gevoel om de klankkast dicht tegen je aan te hebben als je speelt. Kinderen én volwassenen kunnen starten op een hakenharp. Er zijn enkele harpen te huur voor een jaar als je begint. De harpwinkels in Nederland hebben ook huurkoopregelingen zodat starten met dit mooie instrument altijd kan.

Je hebt een harp thuis om te oefenen en op les speel je op de harp van de muziekschool.

Wat kun je verwachten van de lessen?

In de harplessen leer je hoe je handen het beste de snaren kunnen bespelen. Hoe beweeg je je vingers om de mooiste klank uit de snaren te krijgen.
De mogelijkheden van muziekmaken op een harp zijn eindeloos. Je kunt mooie solostukken spelen of akkoorden leren spelen om jezelf of iemand anders te begeleiden. Je ontdekt je eigen muziekstijl: van pop, filmmuziek, klassiek, blues tot swingend Zuid-Amerikaans.
Vanaf 6 jaar kun je starten met harples. Thuis oefenen en leuke liedjes spelen hoort er natuurlijk bij, en al snel kun je met je harp optreden op een concert van de muziekschool en waar je maar wilt.

Muziekmeesters Westland online