Muziek Meesters Westland

Muziektheorie

Theorie & Solf├Ęge

Inleiding

Je hoeft geen theorie te kennen om van muziek te genieten, maar als je meer met muziek bezig bent, word je wel nieuwsgierig naar hoe muziek in elkaar zit. Als je er meer van af weet, ga je nog beter spelen en luisteren, en misschien ook wel zelf componeren.

Solfègelessen zijn niet onmisbaar, maar een cursus Theorie & Solfège is voor iedereen interessant die zich wel eens afvraagt  ‘wat hoor ik? en wat ben ik nu eigenlijk aan het doen op mijn instrument!’ 

Tijdens de cursus leer je alles over intervallen, akkoorden en toonladders. Niet alleen de theorie hiervan, maar ook het razendsnel op je gehoor herkennen en kunnen benoemen. Met andere woorden: je gaat je voorstellingsvermogen trainen en je zult verbaasd zijn over de mogelijkheden die dit je biedt als je oren eenmaal ‘open’ zijn.

Verder komt ritme tikken aan bod, van blad lezen, notenschrift en een oude do-re-mi methode die uit 1910 stamt en nog steeds actueel is. De cursus Theorie & Solfège is waardevol voor alle muzikanten. En wil je naar een conservatorium, dan is het zelfs een verplicht onderdeel van je toelating.

Op maandag- of dinsdagavond vormt Vincent groepjes geïnteresseerden met enigzins gelijk niveau voor deze inspirerende lessen. De lessen zijn online via ZOOM, en in overleg met Vincent live in Maesemunde, 's-Gravenzande.

 

Planning cursussen

In oktober 2021 starten de cursussen Theorie & Solfège A en B, gericht op het muziekdiploma A en B. Aan de cursus Theorie & Solfège A kan iedereen meedoen die 3 of meer jaar les heeft op een instrument. Aan het einde van de cursus kun je het theoriecertificaat A halen. Hiermee kun je daarna praktijkexamen A doen. Dit vindt plaats in juni 2022. Bij goed resultaat behaal je het muziekdiploma A, bij uitstekend resultaat behaal je het muziekdiploma A Cum Laude. 

Heb je Theorie & Solfège A afgerond, kun je door met Theorie & Solfège B. Of dit meteen erachteraan kan gaat in overleg met de docent. Praktijkexamen B kan na het behalen van theoriecertificaat B en het behalen van praktijkexamen A . Hoeveel tijd daartussen zit is in overleg met de docenten.

Vanaf seizoen 2021-2022 is het mogelijk muziekdiploma A en B te behalen bij Muziekmeesters Westland.

Dit traject is met ingang van seizoen 2019-2020 nieuw opgezet bij Muziekmeesters Westland. Theorie & Solfège lessen kun je altijd volgen, ongeacht of je van plan bent diploma's te halen.

Heb je inhoudelijke vragen? neem contact op met de docent.

MAIL

Muziekmeesters Westland online