Muziek Meesters Westland

Muziektheorie

Theorie & Solf├Ęge

Inleiding

Je hoeft geen theorie te kennen om van muziek te genieten, maar als je meer met muziek bezig bent, word je wel nieuwsgierig naar hoe muziek in elkaar zit. Als je er meer van af weet, ga je nog beter spelen en luisteren, en misschien ook wel zelf componeren.

Solfègelessen zijn niet onmisbaar, maar een cursus Theorie & Solfège is voor iedereen interessant die zich wel eens afvraagt  ‘wat hoor ik? en wat ben ik nu eigenlijk aan het doen op mijn instrument!’ 

Tijdens de cursus leer je alles over intervallen, akkoorden en toonladders. Niet alleen de theorie hiervan, maar ook het razendsnel op je gehoor herkennen en kunnen benoemen. Met andere woorden: je gaat je voorstellingsvermogen trainen en je zult verbaasd zijn over de mogelijkheden die dit je biedt als je oren eenmaal ‘open’ zijn.

Verder komt ritme tikken aan bod, van blad lezen, notenschrift en een oude do-re-mi methode die uit 1910 stamt en nog steeds actueel is. De cursus Theorie & Solfège is waardevol voor alle muzikanten. En wil je naar een conservatorium, dan is het zelfs een verplicht onderdeel van je toelating.

 

Leslocaties

Hoofdlocatie 's-Gravenzande

MFC Maesemunde
Koningin Julianaweg 160
2691GH 's-Gravenzande

Planning cursussen

In november 2023 start de cursus Theorie & Solfège A, gericht op het muziekdiploma A. Aan de cursus Theorie & Solfège A kan iedereen meedoen die 3 of meer jaar les heeft op een instrument. Aan het einde van de cursus kun je het theoriecertificaat A halen. Hiermee kun je daarna praktijkexamen A doen. Dit vindt plaats in juni 2024. Bij goed resultaat behaal je het muziekdiploma A, bij uitstekend resultaat behaal je het muziekdiploma A Cum Laude. 

Heb je Theorie & Solfège A afgerond, kun je door met Theorie & Solfège B. Of dit meteen erachteraan kan gaat in overleg met de docent. Praktijkexamen B kan na het behalen van theoriecertificaat B en het behalen van praktijkexamen A . Hoeveel tijd daartussen zit is in overleg met de docenten.

Dit traject is met ingang van seizoen 2019-2020 nieuw opgezet bij Muziekmeesters Westland. De Theorie & Solfège lessen kun je altijd volgen, ongeacht of je van plan bent diploma's te halen.

 

Kosten € 50 voor leerlingen van Muziekmeesters Westland

Heb je inhoudelijke vragen? neem contact op met de docent.

Inschrijven? kies inschrijven en dan categorie Theorie & Solfège HIER

Ook voor de kennismakingsles.

Muziekmeesters Westland online