Muziek Meesters Westland

Samenspel

nieuw m.i.v. september 2021

Muziekschool Orkest

Al jaren spelen de vioolleerlingen samen in ensembles. Met ingang van september 2021 gaan zij op in een muziekschoolorkest dat het hele jaar repeteert. Met fluitleerlingen, trompetleerlingen, harp en andere instrumenten samen wordt het een indrukwekkend geheel.

Ook keyboardleerlingen en/of pianisten zijn welkom in het orkest. En we hopen dat er een groep gitaristen ook meespeelt. Het orkest is voor alle leeftijden. Wil je meespelen, maar ben je geen leerling bij Muziekmeesters Westland? 

Stuur een MAIL  

De repetities zijn op vrijdagen van 18.15 uur tot 19.30 uur.

De kosten om mee te spelen zijn € 200 voor het hele jaar, aanmelden door in te schrijven of een mail te sturen. 

De docent is Yolanda Davids, met ondersteuning en arrangementen van Marc Kaptijn, Marie-Christine Goergen en Jorinde Geradts

Bandcoaching (10-15 jaar en 15-20 jaar)

Tweewekelijkse bandlessen onder leiding van bandcoach en docent Vincent Janse. Alle instrumenten zijn welkom. Om de week 60 minuten (groep van 3-5 bandleden) € 50,00 per deelnemer, per lesblok van 7 weken/€ 62,50 per lesblok voor volwassenen (deelname minimaal 2 lesblokken opeenvolgend)

N.B. 7 lessen per 2 lesblokken 

Project-ensembles

Meerdere keren per seizoen organiseren de docenten van Muziekmeesters Westland een projectorkest. Zelfs in Corona tijd lukt dit en wordt het concert zonder publiek gestreamd. Neem eens een kijkje op Muziekmeesters Online

Online Concerten en Presentaties

Meespelen met Muziek-Vereniging Phoenix

 

Leerlingenorkest 
Voor blaas- en slagwerkleerlingen is er de mogelijkheid aan te sluiten bij het leerlingenorkest van Muziekvereniging De Phoenix. Leerlingen kunnen aansluiten nadat ze een half jaar les Hebben gehad en spelen uiteenlopende muziek, onder leiding van docenten en dirigent Huub de Jong. De repetities vinden plaats in de Vang in Wateringen op vrijdagavond tussen 18.30 en 19.30. Gedurende het schooljaar zijn er enkele optredens, soms ook in samenwerking met de andere orkesten van De Phoenix. 

Leerlingen van Muziekmeesters kunnen vrijblijvend meespelen en hoeven geen les te volgen bij de Phoenix. 

Jeugdpercussiegroep
Ben je vooral geïnteresseerd in het spelen van verschillende slaginstrumenten, zoals drumstel of xylofoon, dan kan je terecht bij de jeugdpercussiegroep van Muziekvereniging de Phoenix. Onder leiding van slagwerkdocent Michel Ponsioen wordt er samen gewerkt aan de meest swingende ritmes en drumsolo’s. De groep repeteert op woensdag in de Vang in Wateringen van 13.00 tot 14.00. 

Leerlingen van Muziekmeesters kunnen vrijblijvend meespelen en hoeven geen les te volgen bij de Phoenix. 

 

Starters Ouder-Kind Ensemble viool

Voor alle kinderen vanaf 4 jaar die starten met vioolles is er dit ensemble. Je gaat samen met de viooldocent muziek maken, muziekspelletjes en ritmeoefeningen doen. Ook de ouders spelen viool in deze lessen. De kinderen leren elkaar goed kennen en gaandeweg de lessen spelen ze uiteindelijk echt samen in een ensemble. 

Ouder-kind ensemble is € 35 per blok

De les is op woensdag van 15.00 - 15.45 uur (inclusief inloop en afbouw) Lokaal 4 onder leiding van Jorinde Geradts.

Muziekmeesters Westland online