Muziek Meesters Westland

Samenspel

Bandcoaching (10-15 jaar en 15-20 jaar)

Tweewekelijkse bandlessen onder leiding van bandcoach en docent Vincent Janse. Alle instrumenten zijn welkom. Om de week 60 minuten (groep van 3-5 bandleden) € 50,00 per deelnemer, per lesblok van 7 weken/€ 62,50 per lesblok voor volwassenen (deelname minimaal 2 lesblokken opeenvolgend)

N.B. 7 lessen per 2 lesblokken 

Project-ensembles

Meerdere keren per seizoen organiseren de docenten van Muziekmeesters Westland een projectorkest. Zelfs in Corona tijd lukt dit en wordt het concert zonder publiek gestreamd. Neem eens een kijkje op Muziekmeesters Online

Online Concerten en Presentaties

gitaar samenspel workshop

Meespelen met Muziek-Vereniging Phoenix

 

Leerlingenorkest 
Voor blaas- en slagwerkleerlingen is er de mogelijkheid aan te sluiten bij het leerlingenorkest van Muziekvereniging De Phoenix. Leerlingen kunnen aansluiten nadat ze een half jaar les Hebben gehad en spelen uiteenlopende muziek, onder leiding van docenten en dirigent Huub de Jong. De repetities vinden plaats in de Vang in Wateringen op vrijdagavond tussen 18.30 en 19.30. Gedurende het schooljaar zijn er enkele optredens, soms ook in samenwerking met de andere orkesten van De Phoenix. 

Leerlingen van Muziekmeesters kunnen vrijblijvend meespelen en hoeven geen les te volgen bij de Phoenix. 

Jeugdpercussiegroep
Ben je vooral geïnteresseerd in het spelen van verschillende slaginstrumenten, zoals drumstel of xylofoon, dan kan je terecht bij de jeugdpercussiegroep van Muziekvereniging de Phoenix. Onder leiding van slagwerkdocent Michel Ponsioen wordt er samen gewerkt aan de meest swingende ritmes en drumsolo’s. De groep repeteert op woensdag in de Vang in Wateringen van 13.00 tot 14.00. 

Leerlingen van Muziekmeesters kunnen vrijblijvend meespelen en hoeven geen les te volgen bij de Phoenix. 

 

Viool Ensembles

Starters Ouder-Kind Ensemble viool

Voor alle kinderen vanaf 4 jaar die starten met vioolles is er dit ensemble. Je gaat samen met de viooldocent muziek maken, muziekspelletjes en ritmeoefeningen doen. Ook de ouders spelen viool in deze lessen. De kinderen leren elkaar goed kennen en gaandeweg de lessen spelen ze uiteindelijk echt samen in een ensemble. 

Ouder-kind ensemble is € 35 per blok

Jeugdensemble viool A

Heb je een jaar les, dan kun je doorstromen naar Jeugdensemble viool A. De docent maakt de indeling van de ensembles. Het deze groep ga je echte muziekstukken instuderen en optreden voor publiek.

Strijkmonsters

De "grote" kinderen en de jongeren zijn de Strijkmonsters. Ze treden regelmatig op en ze hebben al op het Nieuwjaarsconcert in De Naald gespeeld. Met de viooldocent Jorinde verzinnen ze spannende projecten, zoals een halloween-concert of muziek bij een verhaal. 

De docent maakt de indeling van de ensembles. Kosten Ensemble A en Strijkmonsters zijn € 50 per blok

Muziekmeesters Westland online