Muziek Meesters Westland

Marie-Christine Goergen

Wie ben ik?

Mijn naam is Marie-Christine Goergen. Ik ben musicologe, musicus en muziekdocente bij verschillende muziek- en basisscholen. Ik heb aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag fluit gestudeerd en muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Als fluitiste was ik werkzaam bij het Noord Nederlands Orkest, het Promenadeorkest en de musicalorkesten van Joop van den Ende. 

Instrument

Ik geef dwarsfluitlessen, blokfluitlessen en op aanvraag geef ik ook les in het bespelen van de piccolo, het kleine zusje van de dwarsfluit. 

Wat kun je verwachten van de lessen?

Iedereen tussen de 7 en 99 jaar kan muziek leren maken en dwarsfluit spelen. Of je nu net begint met muziek maken of al gevorderd bent, getalenteerd bent of net iets minder: iedereen is welkom.

Vanaf 7 jaar kun je beginnen met dwarsfluit spelen. Als je armen nog wat te kort zijn, kun je gebruik maken van een wat lichtere dwarsfluit met een gebogen kopstukje, zodat je alsnog bij alle kleppen kunt. Volwassenen kunnen minstens evenveel plezier aan het maken van muziek beleven als kinderen. Als je vroeger fluit had willen spelen of hebt gespeeld en graag je kennis en vaardigheden wilt ophalen, kun je bij mij terecht. Je bent nooit te oud om te leren!

Plezier bij het muziek maken en een persoonlijke aanpak van de lessen staan bij mij voorop. Plezier hebben in het spelen lukt beter als je je instrument goed beheerst. Ik let dus goed op technische vaardigheden, de juiste ademhaling en een goede houding. Verder is het vooral belangrijk dat je thuis zelf aan de slag gaat met het instrument. Muziek maken is een vaardigheid die je goed ontwikkelt door veel te oefenen. Natuurlijk zoeken we samen muziek uit die goed bij je past en kijken we naar mogelijkheden om samen te spelen met anderen in een ensemble of orkest.

Muziekmeesters Westland online