Muziek Meesters Westland

Rianne Korteland

Wie ben ik?

Mijn naam is Rianne Korteland. Ik ben Docent Muziek! Ik ben afgestudeerd aan de opleiding Docent Muziek aan het conservatorium in Rotterdam (Codarts) met als hoofdinstrument saxofoon, gecombineerd met piano. Tevens heb ik in juli 2022 mijn Post HBO Muziek op Schoot behaald. Daarom mag ik ook les geven aan de allerkleinsten, de kinderen van 0 tot 4 jaar. Altijd een feestje om te doen!

Instrument

Ik speel zelf alt-, tenor-, baritonsaxofoon, gitaar, ukelele en piano. Ik geef piano- en saxofoonlessen bij mijn eigen muziekschool en via MuziekMeesters in ´s-Gravenzande. Ik sta voor koren als dirigente en geef veel les op verschillende basisscholen en op het voortgezet onderwijs.

Wat kun je verwachten van de lessen?

Ik geef saxofoonles aan kinderen van 8 tot 99 jaar. De saxofoonlessen zijn volledig op maat gemaakt. Zo kijken we samen naar wat je al kunt, wat je nog wilt leren en wat je ermee wilt gaan bereiken. Het kan ook zijn dat je pas net begint met saxofoon spelen, dan gaan we samen ontdekken hoe het instrument precies werkt.
Op scholen geef ik groepslessen, vaak klassikaal. In die lessen richten we ons met name op plezier maken door middel van muziek. Daarnaast leer je de basis zoals ritmes klappen, goede manier van zingen, houding verbeteren, op toonhoogte zingen, etc.

Als je wilt weten wat ik nog meer allemaal doe, kijk vooral op mijn website

Muziekmeesters Westland online