Muziek Meesters Westland

Blaasinstrumenten

Algemeen

Per blaasinstrument verschilt de manier van blazen om muziek te maken: bij de blokfluit blaas je recht in het mondstuk. Bij de dwarsfluit stuur je met je lippen de lucht, de klarinet en saxofoon hebben een mondstuk met riet, de hobo en fagot hebben een dubbelriet. En dan zijn er nog de koperen instrumenten zoals trompet, hoorn en trombone, waarbij je door een speciaal mondstuk blaast en met je eigen lipspanning het geluid maakt. 

Wat kun je verwachten van de dwarsfluit- en blokfluitlessen van Marie-Christine?

Kinderen van 5 jaar kunnen al met blokfluitles beginnen en vanaf 7 jaar kun je beginnen met dwarsfluit spelen. Plezier bij het muziek maken en een persoonlijke aanpak van de lessen staan bij Marie-Christine voorop. Plezier hebben in het spelen lukt beter als je je instrument goed beheerst. Marie-Christine let dus goed op technische vaardigheden, de juiste ademhaling en een goede houding. Verder is het vooral belangrijk dat je thuis zelf aan de slag gaat met het instrument.

Meer lezen over Marie-Christine

Wat kun je verwachten van de saxfoonlessen van ?

 

 

Wat kun je verwachten van de lessen van Marc?

Tijdens de lessen wordt er veel aandacht gegeven aan het technische aspect van spelen, zoals de juiste ademhaling, het juiste embouchure en de houding tijdens het spelen. Verder komen natuurlijk de muzikale zaken zoals ritme, timing, melodie, dynamiek, articulatie en expressie ook aan bod. 

Meer lezen over Marc

Lestijden worden in overleg afgesproken.

Wanneer?

Dwarsfluit: dinsdag - Marie-Christine Goergen
Blokfluit: dinsdag - Marie-Christine Goergen
Saxofoon: woensdag - Rianne Korteland
Klein Koper: maandag en woensdag - Marc Kaptijn

Leslocaties

Hoofdlocatie 's-Gravenzande

MFC Maesemunde
Koningin Julianaweg 160
2691GH 's-Gravenzande

Muziekmeesters Westland online