Muziek Meesters Westland

Mieke Persoon

Wie ben ik?

Mijn naam is Mieke Persoon. Mijn motto is: Muziek doe er iets mee, het doet iets met jou.

Ik heb Ortho-/agogische muziekmuziekbeoefening gestudeerd in Amersfoort. Ik werk al ruim 20 jaar als muziekbegeleidster met kinderen met een verstandelijk of meervoudige handicap.

Instrumenten

Ik begeleid groepjes of individuele kinderen, breng ze dichterbij elkaar, leer ze uiten en communiceren met behulp van muziek. Ik heb een verkorte cursus 'Muziek op schoot' gevolgd en een tweejarige cursus koordirectie basis 2. Ik leerde blokfluit en gitaar spelen bij Juun Voorhoeve op de Vrije Academie Delft en speelde in verschillende ensembles.

Wat kun je verwachten van de lessen?

Spelen met muziek is een cursus van 10 lessen van 1 uur, voor kinderen van 1 tot 4 jaar. Tijdens de lessen luisteren we naar muziek en zingen zelf liedjes. We doen bewegingsliedjes, klapspelletjes en nog veel meer. Door liedjes te zingen bij activiteiten die kinderen doorgaans niet zo leuk vinden, zoals tanden poetsen en luiers verschonen, maken we dit voor het kind prettiger. Behalve dat een liedje zingen leuk is, geeft het ook een duidelijke tijdslimiet aan. 

Het belangrijkste doel is dat de kinderen plezier beleven aan samen muziek maken. De motoriek en het ritmegevoel worden ontwikkeld en het zingen stimuleert de taalontwikkeling.

Er wordt een begin gemaakt met enkele muzikale vaardigheden zoals:

  • Tikken in het ritme van het liedje
  • Luisteren naar wat je hoort, waar komt het geluid vandaan?
  • Onderscheid maken tussen muziek en stilte, hard en zacht, snel en langzaam

Alle liedjes krijgen ze op papier mee naar huis zodat er thuis verder geoefend kan worden. Als er voldoende aanmeldingen zijn maak ik twee groepen en delen we de kinderen op leeftijd bij elkaar in. De cursus start twee keer per jaar: in september en in januari.

Muziekmeesters Westland online