Muziek Meesters Westland

Roy Harms

Wie ben ik?

Mijn naam is Roy Harms, ik ben 25 jaar en woon in Naaldwijk. Ik studeer Docent Muziek aan Codarts conservatorium in Rotterdam. Ik geef graag les op de middelbare school in de vakken muziek en CKV, maar heb ook veel plezier met het geven van pianoles. Daarnaast speel ik in een band en ben dirigent van een leerlingenorkest. Ook geef ik muzieklessen die je helpen kiezen welk instrument je wil spelen, zoals blokfluitles en Muziekparade. Ik vind lesgeven leuker dan optreden, maar speel toch met plezier eens per maand in de kerk in Naaldwijk met een band.

Instrument

Ik ben als kind na AMV-lessen op keyboardles gegaan, maar wilde eigenlijk les krijgen op een piano. Na een paar jaar kregen we een piano thuis en mocht ik van mijn leraar wisselen naar pianoles. Toen ik op de middelbare school zat, kwam ik in contact met leerlingen die blaasinstrumenten speelden in de schoolband. Ik ben gaan kijken bij harmonie-orkest Excelsior in De Lier en vond dat prachtig. Ik speel nu nog steeds klarinet bij die vereniging. Op het conservatorium is mijn eerste instrument piano. Ik heb daar ook les gehad op drums en gitaar, maar mijn vaardigheden ontstijgen op dat gebied de basis niet. Met houtenblaasinstrumenten, zoals fluit en saxofoon, kom ik dan wel weer een heel eind.

Wat kun je verwachten?

Ik geef bij Muziekmeesters oriëntatie-cursussen en keyboardles. In een groepje is er vaak veel verschil in niveau en ik doe altijd mijn best om dingen te doen in de lessen die voor iedereen leuk en leerzaam zijn. Bij Instrumentenparade komen er veel instrumenten voorbij, zingen we veel liedjes en leren we iets over muziek maken. Op die manier weet je óf je daarna een instrument wil spelen, en zo ja, welke. Als je al weet dat piano of keyboard iets voor jou is, dan kan je bij KeyboardStarter de basis leren in een gezellig groepje. Als je liever op je eigen niveau en tempo leert, bijvoorbeeld omdat je het al een beetje kan, dan is er ook de mogelijkheid om individueel keyboardles te krijgen.

Roy geeft les in De Lier en Honselersdijk

 

Muziekmeesters Westland online