Muziek Meesters Westland

Over Muziekmeesters Westland

Professioneel

Muziekmeesters Westland is een collectief van ervaren en enthousiaste muziekdocenten. Iedere docent is afgestudeerd aan een conservatorium en is beroepsmatig bezig met muziek. De meeste docenten spelen regelmatig in professionele orkesten, bands of muziekproducties.

Lesblokken instrumentale lessen

Muziekmeesters Westland werkt op de muziekschool met een uniek lessensysteem. In plaats van per jaar of per les, werken de docenten in lesblokken. Een jaar bestaat uit 5 lesblokken, van ieder 7 lessen. Na ieder blok is er gelegenheid om gemiste lessen in te halen in overleg met je docent. Er zijn regelmatig concertjes of andere muzikale activiteiten waar je aan mee kan doen. Ook zijn er projecten waarbij je met andere leerlingen kunt samenspelen in een band of orkest. Natuurlijk zien we het liefst dat een leerling alle lesblokken binnen een seizoen volgt, maar dit is niet verplicht. Instromen kan op ieder moment.

Les op maat

Voor statisch muziekonderwijs hoef je bij Muziekmeesters Westland niet bang te zijn: de docenten stellen het plezier in de lessen voorop en houden rekening met jouw muzikale ideeën en wensen. Zo komen we tot persoonlijke begeleiding en muziekles op maat.

Korte cursussen

Starten met muziekles kan samen met je kindje vanaf 7 maanden. Oriëntatie op muziekinstrumenten en de basis van het muziekonderwijs aanleren kan vanaf 4 jaar. Kijk hiervoor bij Spelen met Muziek en de Muziekparade. Twee keer per jaar, in oktober en in februari kunnen kinderen ook starten met een korte cursus gitaar of keyboard. Kijk hiervoor bij de Instrument Starter.

Samenspel

Iedere docent zal beamen dat samenspel het plezier in muziek maken verhoogt en de muzikaliteit verbetert. Daarom zijn er veel mogelijkheden tot samenspel: in vaste ensembles, maar ook op voorspeeldagen of leerlingendagen. Veel docenten organiseren daarnaast nog extra activiteiten voor hun leerlingen, zoals Vincent Janse's akoestische sessies tijdens 'Vinnie's Gittar Winckel' en Erik-Jan de Withs 'saxofoondag'.

En meer...

Muziekmeesters Westland is meer dan een muziekschool. Met een grote groep docenten werken we binnen scholen, opvang, verpleeghuizen, woonlocaties gehandicapten enz. Daar waar de wens is om muziek te maken, muziekles te hebben of naar een concert te luisteren kan Muziekmeesters Westland activiteiten organiseren of ondersteunen.  

Einduitvoering 23 juni 2018
Muziekmeesters Westland online