Muziek Meesters Westland

Muziektheorie

Je hoeft geen theorie te kennen om van muziek te genieten, maar als je meer met muziek bezig bent, word je wel nieuwsgierig naar hoe muziek in elkaar zit. Als je er meer van af weet, ga je nog beter spelen en luisteren, en misschien ook wel zelf componeren.

Solfègelessen zijn daarbij onmisbaar, maar de cursus is voor iedereen interessant die zich wel eens afvraagt  ‘wat ben ik nu eigenlijk aan het doen op mijn instrument!’ 

Tijdens de cursus leer je alles over intervallen, akkoorden en toonladders. Niet alleen de theorie hiervan, maar ook het razendsnel op je gehoor herkennen en kunnen benoemen. Met andere woorden: je gaat je voorstellingsvermogen trainen en je zult verbaasd zijn over de mogelijkheden die dit je biedt als je oren eenmaal ‘open’ zijn.

Verder komt ritme tikken aan bod, van blad lezen, notenschrift en een oude do-re-mi methode die uit 1910 stamt en nog steeds actueel is. De cursus Solfège & Theorie is waardevol voor alle muzikanten. En wil je naar een conservatorium, dan is het zelfs een verplicht onderdeel van je toelating.

Muziekmeesters Westland online