Muziek Meesters Westland

Muziek voor kinderen en jeugd

Muziekparade

Muziekparade I (4-6 jaar) 

Tijdens deze cursussen leer je de basiselementen van het muziek maken: Ritme, melodie, hard en zacht, snel en langzaam komen iedere les aan bod. De cursus is een avontuur in muziek met de verschillende soorten muziekinstrumenten: blaas-, slag-, tokkel- en toetsinstrumenten. En zingen is natuurlijk ook muziekmaken! De cursus start ieder halfjaar. Je kunt de cursus vaker dan één keer volgen, want er zijn altijd nieuwe muziekinstrumenten om te ontdekken. De groep is maximaal 8 kinderen.?Bij 3 of 4 deelnemers gaan de cursussen wel door, maar worden de lessen 12 x 30 minuten.

Je krijgt wekelijks het lesmateriaal op papier voor in je map. Aan het einde van de cursus heb je je eigen muziekboek!

Muziekparade II (7-11 jaar)

Muziekparade II is speciaal bedoeld voor kinderen die graag een instrument willen kiezen en leren bespelen, maar nog niet weten welk instrument. In deze cursus maak je kennis met de basisprincipes van de muziek en krijg je de kans om op verschillende instrumenten te spelen, zoals gitaar, harp, viool, blokfluit en keyboard. Ook de instrumenten van de muziekverenigingen komen aan bod, zoals trompet, saxofoon of klarinet. Er komen regelmatig gastdocenten om een speciaal muziekinstrument te laten horen en te laten uitproberen. In de laatste les presenteren de kinderen aan hun familie en vriendjes wat ze hebben geleerd en of er een muziekinstrument van hun keuze is.

Wanneer?

Muziekparade II is gestart in Naaldwijk (14.00-14.30) en De Lier (16.00-16.30) woensdag 30 oktober. Instromen nog mogelijk.

Leslocaties

Hoofdlocatie 's-Gravenzande

MFC Maesemunde
Koningin Julianaweg 160
2691GH 's-Gravenzande

De Lier locatie Sportlaan


Basisschool De Achtsprong
Sportlaan 47
2678 VG De Lier

Naaldwijk locatie Bernadette

Rooms Katholieke Basisschool (RKBS) Bernadette
De Gouwe 10
2673 BK Naaldwijk

Muziekmeesters Westland online