Muziek Meesters Westland

Muziek voor kinderen en jeugd

Muziekparade I (4-6 jaar)

Tijdens deze cursus leer je aan de hand van muziekinstrumenten de basiselementen van het muziek maken. De elementen: Ritme, melodie, hard en zacht en snel en langzaam komen iedere les aan bod. De cursus is een avontuur in muziek waarbij gebruik gemaakt word van de verschillende soorten muziekinstrumenten: blaas-, slag-, tokkel- en toetsinstrumenten. Zingen is natuurlijk ook muziekmaken! De cursus start ieder halfjaar. Je kunt de cursus vaker dan één keer volgen, want er zijn altijd nieuwe muziekinstrumenten om te ontdekken. Er is plaats voor maximaal 8 kinderen.
Je krijgt wekelijks het lesmateriaal op papier voor in je map. Aan het einde van de cursus heb je je eigen muziekboek! De docent stemt de instrumenten zo veel mogelijk af op de ervaring en wensen van de cursisten. Er komen regelmatig gastdocenten om een speciaal muziekinstrument te laten horen. In de laatste les presenteren de kinderen aan hun familie en vriendjes wat ze hebben geleerd. Kosten: €78,- voor 12 lessen van 45 minuten.

Muziekparade II (7-11 jaar)

De instrumentenparade II is speciaal bedoeld voor jonge kinderen die graag een instrument willen kiezen en leren bespelen, maar nog niet weten welk instrument. In deze cursus maak je kennis met de basisprincipes van de muziek en krijg je de kans om op verschillende instrumenten te spelen, zoals blokfluit, gitaar, viool en keyboard. Ook de instrumenten van de muziekverenigingen komen aan bod, zoals trompet, saxofoon of klarinet. Er komen regelmatig gastdocenten om een speciaal muziekinstrument te laten horen en te laten uitproberen. In de laatste les presenteren de kinderen aan hun familie en vriendjes wat ze hebben geleerd en of er een muziekinstrument van hun keuze is. Kosten: €78,- voor 12 lessen van 45 minuten.

Proeflessen

Op woensdag 18 september zijn er gratis proeflessen Muziekparade in 's-Gravenzande. De nieuwe cursus start op woensdag 2 oktober. Op 9 oktober zijn er gratis proeflessen in Naaldwijk en De Lier. Daar start de nieuwe cursus op 30 oktober. Om mee te doen met een proefles, graag een mail naar info@muziekmeesterswestland.nl

Bij 3 of 4 deelnemers gaan de cursussen wel door, maar worden de lessen 12 x 30 minuten.

Hier inschrijven voor de cursus.

Wanneer?

Proeflessen in 's-Gravenzande woensdag 18 september 2019
Startdatum in 's-Gravenzande woensdag 2 oktober 2019
Proeflessen in Naaldwijk en De Lier woensdag 9 oktober
Startdatum in Naaldwijk en De Lier woensdag 30 oktober

Leslocaties

Hoofdlocatie 's-Gravenzande

MFC Maesemunde
Koningin Julianaweg 160
2691GH 's-Gravenzande

De Lier locatie Sportlaan


Basisschool De Achtsprong
Sportlaan 47
2678 VG De Lier

Naaldwijk locatie Bernadette

Rooms Katholieke Basisschool (RKBS) Bernadette
De Gouwe 10
2673 BK Naaldwijk

Muziekmeesters Westland online