Juni 2015

Schrijf je in voor komend jaar

De komende weken worden de laatste muzieklessen van dit seizoen gegeven, daarna gaan we genieten van de zomer. In de week van 7 september starten de lessen weer. Wil jij jezelf of je kind verder muzikaal blijven ontwikkelen? Schrijf je dan nu in voor het nieuwe cursusjaar, liefst vóór 23 augustus. Het inschrijfformulier voor cursusjaar 2015/2016 vind je op de website van Muziekmeesters Westland.

Informatie over cursusjaar 2015-2016

Op de website vind je het lesrooster voor het komende cursusjaar, dat weer bestaat uit 5 lesblokken van elk 7 lessen. Ook de informatie over de lessen zelf is weer uitgebreid en up-to-date. Op de website lees je op welke dagen er individuele lessen worden gegeven en op welke instrumenten. Ook is er uitgebreide informatie beschikbaar over de groepscursussen voor baby's en peuters en kinderen, waarvan je de lesplannen kunt inzien.

Jeugdstrijkorkest

Speciaal voor viool- en cello leerlingen start Muziekmeesters Westland in september met een Kinderstrijkorkest onder leiding van celliste, docente en dirigente Katja Dirven.
Samenspelen geeft vooral heel veel plezier, maar is ook erg belangrijk voor de muzikale ontwikkeling. De repetities vinden om de week plaats en duren 1 uur.

De orkestlessen worden gegeven op locatie: MCF Maesemunde te `s-Gravenzande.

Bandlessen

De bandlessen die gitarist Vincent Janse op woensdagavond verzorgt, blijken erg populair. Daarom worden deze ook na de zomer voortgezet. Er zijn 2 groepen die om de week les krijgen: een groep voor 10- tot 15-jarigen (woensdagavond van 19.00 – 20.00) en een groep voor 15- tot 20-jarigen (woensdagavond van 19.00 – 20.30). Alle instrumenten en zangers zijn welkom! Kosten: € 50,- per 2 lesblokken.

Kamerorkest

Klarinettiste en dirigente Dominique Zwartelé leidt het Kamerorkest van Muziekmeesters Westland. Deze groep komt op projectbasis bij elkaar om te repeteren op vrijdagavond van 19.00 u tot 20.30. De huidige bezetting bestaat uit piano, viool, dwarsfluit, hoorn, 2 klarinetten en een basklarinet. Een tweede viool en cello zijn van harte welkom! Maar voor elk ander instrument zijn er ook partijen beschikbaar. Lijkt het je leuk om in een Kamerorkest mee te spelen? Stuur dan een mailtje naar info@muziekmeesterswestland.nl.

Eindpresentatie! Zaterdag 4 juli

Op zaterdag 4 juli presenteert Muziekmeesters Westland de slotuitvoering van het cursusjaar 2014-2015 in de grote zaal van MFC Maesemunde, Kon. Julianaweg 160 te `s-Gravenzande. Het wordt een muzikale, maar ook leerzame dag! De dag begint om 14.00 uur met een korte workshop van onze Muziekmeester-gitarist Vincent Janse. Aansluitend studeren we met z'n allen het gezamenlijk slotstuk ‘HAPPY’ in van Pharrel Williams. De bladmuziek hiervoor ontvang je van je docent. Om 16.00 uur start de eindpresentatie en om 17.30 uur sluiten we af met het slotstuk ‘HAPPY’.

Het programma samengevat:

13.45 - iedereen aanwezig
14.00 - workshop door Vincent Janse
14.45 - gezamenlijk instuderen van slotstuk ‘HAPPY’
15.30 - pauze en voorbereiding eindpresentatie
17.30 - einde en aansluitende borrel in restaurant van MFC Maesemunde

We rekenen op je komst en nodig vanaf 16.00 uur zoveel mogelijk familie en vrienden uit!

Kunst in de Kerk – Open Podium 

Van 7 -16 augustus 2015 wordt Kunst in de Kerk weer in de Lierse Domkerk gehouden. Nieuw onderdeel is het Open Podium voor jongeren uit Westland. Het gaat hierbij om 5 of 6 optredens van ongeveer 10 minuten. Er zijn al 3 optredens ingevuld met piano, zang en een koperkwartet, alle drie door jongeren tussen 14 en 22 jaar. De organisatie zoekt nog enkele muzikale jongeren die het aandurven op een podium op te treden voor publiek, eventueel onder begeleiding van familie of docent. In de kerk is een vleugel aanwezig die gebruikt mag worden. Meer info op www.kunstindekerkdelier.nl en op bijgaand inschrijfformulier Kunst in de Kerk.