Muziek Meesters Westland

Vincent Janse

Wie ben ik?

Ik ben Vincent Janse, gitarist en coach. Ik ben afgestudeerd aan de jazz-afdeling van het Rotterdams conservatorium Codarts en heb daarna diverse certificaten behaald via de clinics van topgitarist Scott Henderson (VS). Sinds 2010 heb ik mijn eigen gitaarschool in Naaldwijk, genaamd 'Vinnie’s Gittar School'. Daarvoor heb ik 6 jaar lang les gegeven bij Peter van Elswijks gitaarschool. 

De afgelopen jaren ben ik bij veel projecten betrokken geweest, zoals Popprijs Westland en Muziekcentrum Westland. Ik tour met mijn band Vinnie's Vice binnen Europa.

Volg Vinnie's Vice HIER

Ik ben frontman van bluesrock band Vinnie's Vice en Vinnie's Acoustic. Daarnaast speel ik bij Blazers Collectief West en Westland Saxofoon Orkest (zie ook Erik Jan de With)

Instrument

Ik coach leerlingen op een breed vlak: zowel op het gebied van de akoestische en elektrische gitaar, als op solfège en muziektheorie (bijvoorbeeld wanneer je auditie wilt doen voor een beroepsopleiding). 

Wat kun je verwachten van de lessen?

Jij, de leerling, staat centraal in de lessen. De inhoud van de lessen is dus sterk afhankelijk van wat jij wilt. Daarom vraag ik je wat je wilt leren, wat je doelen zijn en wie je voorbeelden zijn. Als je dat nog niet helemaal weet, kijken we daar gaandeweg naar. Het is voor mij belangrijk dat je je tijd, energie en geld goed besteedt en tevreden bent: een instrument leren bespelen gaat niet vanzelf. 

Daarom bepaal jij zelf je muzikale pad en ik help je daarbij. Ik stel je vragen om je bewust te maken van wat je doet en je uit je comfort zone te halen. Dus niet alleen het vertrouwde riedeltje afwerken, maar experimenteren en vrij worden in wat je doet. Dat is muziek maken. 

Theorie

Theorie is daar een onderdeel van. Voor gevorderde leerlingen kan het een aanvulling zijn om meer overzicht over de gitaarhals te krijgen, bijvoorbeeld door het CAGED-systeem. Daarbij leer je akkoorden, apreggio’s en toonladders spelen. Voor beginners is er de cursus Muziektheorie en Solfège A. Een cursus van 12 weken waarmee je op A-niveau een theoriecertificaat kan behalen.  

Solfège

Solfège is gehoortraining en betekent 'weten wat je hoort'. Hierdoor krijg
je meer keuzes bij het maken van muziek. Vergelijk het met een chefkok die zijn smaakpapillen ontwikkelt. Muziek heeft, net als elke andere taal, grammaticaregels (muziektheorie). Als je deze regels en uitzonderingen kent, ben je meer meester over wat je aan het doen bent. Dat komt van pas bij het analyseren van een stuk of bij schrijven van een eigen compositie.

HIER kom je op mijn website, op Vinnies Gittar School, met meer info over theorie en solfège.

Bandcoaching

Ook kun je bij Muziekmeesters Westland bandles volgen, want wat is er nou leuker dan met elkaar muziek maken? Je speelt met leeftijdsgenoten en we kiezen samen de muziek uit. Je leert om samen te spelen, te improviseren en te reageren op elkaar, terwijl je ook je aandacht op je eigen instrument houdt. Er zijn ook mogelijkheden om op te treden, zoals in Carnegie Hall ;) Teejater of andere podia.

In bovenstaande balk kunt u zich via de pagina Inschrijven aanmelden voor de lessen.

Muziekmeesters Westland online