Oktober 2015

Terugblik eindpresentatie 4 juli

De afsluiting van het cursusjaar op 4 juli jl. was een muzikaal feestje! Je kunt nog even nagenieten via de special van RiTV of onze eigen compilatie

Zaterdag 10 oktober: Muzikale Speurtocht

Na de goed bezochte Open Dag vorig jaar, waarbij kinderen speurden naar verschillende muziekinstrumenten, wordt er dit jaar ‘gespeurd’ naar het geluid van de instrumenten. Als je het goede instrument hebt gevonden, mag je er natuurlijk zelf op spelen!

 

Kom tijdens de Muzikale Speurtocht op zaterdag 10 oktober a.s. tussen 14.00 uur en 15.30 uur speuren naar muziek en probeer alle instrumenten uit. En als je een instrument héél erg leuk vindt, maak dan een afspraak met de docent voor een gratis proefles.

Basiscursus 

De basiscursus (AMV I) voor kinderen van 4, 5, 6 jaar, is op woensdag 16 september van start gegaan. Muziekdocente Helga leert de kinderen van alles over verschillende instrumenten, ritme, samenspel, notenschrift, etc. Er kunnen nog kinderen instromen want de cursus duurt nog 12 weken.

Start groepscursussen voor kinderen

Op woensdag 7 oktober gaat er weer een aantal groepscursussen van start:

Neem voor meer informatie even contact op met het secretariaat via 06-51377157 of via info@muziekmeesterswestland.nl

Instrumentenparade in Kwintsheul

In Kwintsheul wordt de brede muzikale cursus ‘Instrumentenparade’ (AMV II) georganiseerd in samenwerking met Muziekvereniging St. Gregorius te Kwintsheul. Laat je kind samen met leeftijdsgenoten op een leuke manier kennismaken met verschillende soorten instrumenten, algemene muziekkennis en samenspel. 

Er komen veel verschillende instrumenten aan bod, waarbij gastdocenten van St. Gregorius een deel van de lessen zullen verzorgen. De instrumenten waar de kinderen in Kwintsheul les op krijgen (en ook in bruikleen mee naar huis krijgen) zijn onder andere: keyboard, gitaar, klarinet en trompet.