November 2015

Terugblik Muzikale Speurtocht

Op zaterdag 10 oktober zijn er weer een heel aantal kinderen komen ‘speuren’ naar muziekinstrumenten. Deze keer werd er gespeurd op het gehoor! Door goed te luisteren konden de kinderen bekende liedjes herkennen en zo het bijbehorende instrument vinden. Natuurlijk werd er daarna door de kinderen zelf op de instrumenten gespeeld.

Nieuwe leslocatie in Naaldwijk

Groot nieuws: we hebben een nieuwe, ruime leslocatie in Naaldwijk gevonden waar we heel blij mee zijn! In het centrum van Naaldwijk gelegen, aan de Van der Hoevenstraat 18, beschikken we met ingang van 1 december over 3 mooie lesruimtes. Er worden zowel individuele lessen gegeven (gitaar, piano en viool) als groepslessen (spelen met muziek, basiscursus en de cursus ‘Instrumentenparade’). Docenten Peter, Vincent, Jorinde, Mariya en Helga gaan de lessen verzorgen. 

Nieuwe docenten gitaar en kleinkoper

Met ingang van dit cursusjaar heeft gitaardocent Vincent versterking gekregen met gitaardocent en docent muziek Casper Draak. Casper geeft les op zowel akoestische als elektrische gitaar en staat regelmatig voor de klas als muziekdocent in het basis- en voortgezet onderwijs. Hij hoopt met zijn lessen zijn passie voor muziek door te geven aan zijn leerlingen.

Gratis proefles aanvragen? Neem contact op met Casper.

 

Vanaf 1 januari biedt Muziekmeesters Westland ook lessen kleinkoper aan. We zijn heel blij dat meestertrompettist Marc Kaptijn deze lessen gaat verzorgen. Marc geeft les in alle verschillende soorten koperblaasinstrumenten, van trompet, cornet en flügelhoorn (bugel) tot trombone, hoorn en tuba.

Maak een afspraak voor een gratis proefles bij Marc en ervaar hoe leuk het spelen op een trompet, bugel of cornet is.

Solfège & Theoriecursus  

Muziekmeester Vincent Janse begeleidt leerlingen die toelatingsexamen voor een conservatorium willen doen. Solfègelessen zijn daarbij onmisbaar, maar eigenlijk geldt dat voor iedereen die zich wel eens afvraagt  ‘wat ben ik nu eigenlijk aan het doen op mijn instrument!’ 

Tijdens de cursus van Vincent leer je alles over intervallen, akkoorden en toonladders. Niet alleen de theorie hiervan, maar ook het razendsnel op je gehoor herkennen en kunnen benoemen. Met andere woorden: je gaat je voorstellingsvermogen trainen en je zult verbaasd zijn over de mogelijkheden die dit je biedt als je oren eenmaal ‘open’ zijn.

Verder komt ritme tikken aan bod, van blad lezen, notenschrift en een oude do-re-mi methode die uit 1910 stamt en nog steeds actueel is. De cursus Solfège & Theorie is waardevol voor alle muzikanten. En wil je naar een conservatorium, dan is het zelfs een verplicht onderdeel van je toelating.

Lees meer over de lessen van Vincent.

Horen, zien en proeven in Intratuin

Op zondag 22 november kun je tussen 12.00 en 13.30 uur kijken en luisteren naar 3 verschillende muzikale optredens onder leiding van verschillende Muziekmeesters: Popkoor True Colors onder leiding van Marlous Tolhuisen, de Bandlesleerlingen van Vincent Janse en het Projectkoor onder leiding van Peter Dingemanse treden op tijdens ‘The Taste of X-Mas’ dagen van Intratuin `s-Gravenzande. 

Daarnaast is er nog veel meer te zien, te horen én te proeven. Kom dus gezellig kerstinspiratie opdoen op 20, 21 of 22 november aan de Monsterseweg 129 in `s-Gravenzande.