Mei 2015

Muziekmeesters aan het spelen

Voor de verandering eens geen leerlingen maar docenten in de spotlight! Heb je zondagmiddag 7 juni nog niets te doen? Muziekmeesters Vincent Janse (gitaar) en Marlous Tolhuisen (zang) spelen samen met gastmuzikant Thomas (piano) live in Naaldwijk, locatie Bij5. Tussen 15.00 uur en 17.00 uur kun je genieten van easy-listening/jazz/singersongwriter muziek. Bestel er een drankje bij en je hebt de ideale zondagmiddagbesteding!

Samenspelmiddag 29 april

In april deden jonge leerlingen mee met een samenspelmiddag. Twaalf jonge pianisten en 10 violisten studeerden onder leiding van hun muziekmeester gezamenlijk een muziekstuk in, waarna de ouders het stuk konden beluisteren. Aan het einde van de middag was er nog gelegenheid voor het vaste strijkersensemble van Muziekmeesters Westland om een keer extra te repeteren en te spelen voor publiek. Met name de jonge strijkertjes vonden het samenspelen zo leuk, dat muziekmeester Jorinde heeft besloten om nog een samenspelmiddag te organiseren, waarbij de groep een stuk instudeert voor de eindpresentatie op zaterdagmiddag 4 juli.

Instrumentenparade Kwintsheul

Van de 3 cursussen ‘Instrumentenparade’ binnen dit cursusjaar, is er één bijzonder. De cursus in Kwintsheul wordt namelijk gegeven in samenwerking met muziekvereniging St. Gregorius. Tijdens de cursus van 21 weken krijgen de leerlingen steeds een aantal weken les op een instrument, dat zij ook mee naar huis mogen nemen om te oefenen. De vaste instrumenten zijn keyboard, gitaar, viool en blokfluit, aangevuld met slagwerk. In Kwintsheul echter, hebben de leerlingen leren spelen op trompet en klarinet in plaats van viool en blokfluit. Dit met dank aan de docenten van St. Gregorius! De groep in Kwintsheul bestaat uit het maximale aantal van 10 kinderen, die allemaal even enthousiast zijn en hun goed hun best doen. Inmiddels hebben al enkele kinderen laten weten graag verder te gaan met muziek maken.

Basiscursus voor kinderen

Muziekmeester Mieke Persoon heeft een basiscursus muziek samengesteld, als overbrugging van de cursussen ‘spelen met muziek’ (voor 1-4 jarigen) en de ‘instrumentenparade’ (vanaf 7 jaar). Deze basiscursus kent 14 groepslessen van 1 uur en is speciaal bestemd voor kinderen van 4 t/m 6 jaar. Verschillende instrumenten worden tijdens de lessen gebruikt, zoals ukelele, blokfluit, slagwerk en keyboard.

De cursus start na de zomer in `s-Gravenzande, op woensdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur.

Leerlingenavond Vinnie's Gittar School

Muziekmeester en gitarist Vincent Janse organiseert op 5 juni een muzikale leerlingenavond in het Teejater te Naaldwijk. Vanaf 18.30 uur ben je welkom om te komen kijken en luisteren.

 

Het bijzondere van deze opzet is dat leerlingen alles in eigen beheer organiseren. Dit doen zij met veel enthousiasme en daar komen soms ook bijzondere muzikanten op af. In de afgelopen 5 jaar hebben veel lokale, maar ook nationale muziekhelden de leerlingen begeleid, zoals de drummer van Herman Brood of de toetsenist van de TeeSet. Ook Nederlands grootste jazzgitarist Eef Albers heeft meegespeeld (bekijk de video op YouTube).

Er wordt op 2 podia gespeeld, waardoor een festivalsfeer ontstaat. Dit jaar worden er nummers gespeeld van onder andere Pearl Jam, The Rolling Stones, John Mayer, Dire Straits en Robben Ford. Soms groots en stoer gebracht; soms heel klein en kwetsbaar. Maar altijd with heart and soul!

Vrijdag 5 juni, 18.30 tot 0.30 uur, Het Teejater, Naaldwijk

Popkoor – Samenloop voor Hoop

True Colors treed op tijdens de manifestatie ‘Samenloop voor Hoop’ die plaatsvindt op zaterdag 27 en zondag 28 juni in het Hofpark te Wateringen.

Wil je komen luisteren? Kom dan op 28 juni van 12.05-12.35 uur naar het Hofpark in Wateringen!

 

Muziekmeester Marlous repeteert elke dinsdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur op een ontspannen wijze met het popkoor, waarbij zij toeziet op een goede stemtechniek van haar koorleden. Het repertoire van de groep bestaat uit populaire muziek en ligt goed in het gehoor.