Muziek Meesters Westland

Jorinde Geradts

Wie ben ik?

Ik ben Jorinde Geradts, ik werk bij diverse muziekscholen als viooldocente. In 2013 heb ik bovendien mijn eigen muziekschool opgericht: Domstad Muziek. In 2006 haalde ik mijn bachelordiploma Argentijnse Tangoviool aan het Codarts conservatorium te Rotterdam. In 2008 kon ik dankzij een studiebeurs een jaar in Buenos Aires studeren. Mijn grote passie is spelen in het kamermuziekensemble Passe Partout. Ook geef ik lezingen en workshops over de Argentijnse Tango. 

In 2009 heb ik mij verdiept in de het muziekonderwijs en de begeleiding voor jonge tot zeer jonge kinderen (vanaf 3 jaar) volgens de Suzukimethode. Hierbij staat de relatie tussen de ouder en het jonge kind centraal. In 2009-2010 was ik als Suzukidocente verbonden aan Accademia Filharmonica van Johannes Lievaart te Utrecht en studeerde ik Pedagogiek aan de Hogeschool Rotterdam. 

Instrument

Vanaf 4 jaar kunnen kinderen zich samen met een begeleider inschrijven voor vioolles volgens de Suzukimethode. Ook kun je je inschrijven voor reguliere vioolles op individuele basis of in een groepje. Volwassen zijn welkom om met een cursus viool te starten. Je hebt geen muzikale achtergrond nodig.

Wat kun je van de lessen verwachten?

Voor iedere vorm van muziekles wil ik het maximale met de leerling bereiken. De viooltechniek wordt stap voor stap op eenvoudige wijze opgebouwd. Oefenen is essentieel. Voor zeer jonge kinderen is het fijner als zij daar thuis in worden begeleid door een ouder. Ik coach dan zowel ouder als kind. Verder worden de lessen worden op de eigen persoonlijke smaak, wensen en mogelijkheden van de leerlingen afgestemd.

Wanneer een leerling het leuk vindt (en niet afgeleid wordt!) kunnen er ouders, grootouders, vriendjes of vriendinnetjes meekijken met de lessen. Naast individuele lessen zijn er ieder cursusjaar diverse voorspeelmomenten, waarin de leerlingen, alleen of in groepsverband, de kans krijgen op een podium te laten zien wat zij geleerd hebben. 

www.domstadmuziek.nl

www.passepartout-kamermuziek.nl


In bovenstaande balk kunt u zich via de pagina Inschrijven aanmelden voor de lessen.

Muziekmeesters Westland online