Februari 2015

Workshop Improvisatie en pentatoniek

Afgelopen zaterdag heeft een groep leerlingen én muzikanten van buitenaf kennis gemaakt met de geheimen van improvisatie. Muziekmeester Vincent gaf uitleg en demonstraties op gitaar, samen met Muziekmeesters Peter (toetsen) en Anneloes (slagwerk). Natuurlijk werden alle aanwezigen uitgenodigd om zelf een stuk te improviseren. Iedereen waagde een poging en werden er verrassende stukken gespeeld op gitaar, drums, bas, trompet, saxofoon en hoorn.  Maar ook 2 zangers gaven een improvisatie weg. Voor de hele jonge kinderen had docent Helga een apart programma bedacht.

Bekijk de foto's van de workshop op Facebook

'Spelen met muziek' in Naaldwijk

Op woensdag 25 maart start de cursus ‘Spelen met Muziek’ in Naaldwijk. Deze cursus is bedoeld om kinderen van 1-4 jaar, samen met een (groot)ouder kennis te laten maken met muziek.


Na 2 cursussen in De Lier, 2 in `s-Gravenzande en 2 in Kwintsheul wordt dit de 7e cursus voor kleintjes dit cursusjaar. 'Spelen met muziek' blijkt erg populair onder peuters en wordt gegeven door juf en violiste Jorinde samen met haar handpop Violi, of door juf en pianiste Mariya samen met haar handpop Pino.


Wil je meedoen? Schrijf je dan in via info@muziekmeesterswestland.nl

Cursusinformatie
Data: vanaf 25 maart, 10 weken lang iedere woensdagochtend
Tijd: van 10.30 tot 11.30 uur en/of van 9.15 tot 10.15 uur
Kosten: € 60,-
Locatie: Bij5/pleincentrum, Wilheminaplein 8, Naaldwijk

 

Geef je op voor bandmuziekles!

De bandlessen op woensdagavond onder leiding van gitaardocent Vincent, zijn enkele weken geleden gestart. Inmiddels zijn er 3 groepen: een groep voor 10-14 jarigen, een groep voor 16-20 jarigen en een groep voor 30+.  Deze laatste groep is met 3 muzikanten nog beperkt en biedt dus nog volop ruimte om mee te doen. Je bent van harte welkom (ook als je nog geen 30+ bent). 

De eerste les van deze groep vindt plaats op woensdag 4 maart om 19.00 uur, locatie MFC Maesemunde te `s-Gravenzande (slagwerklokaal). Loop gerust binnen!

Solf├Ęge, wat is dat?

Solfège is de training van het muzikale gehoor. Muziekmeester en gitarist Vincent kan je hier alles over vertellen. Op maandag 16 maart organiseert op hij een informatieve avond solfège/theorie. Je bent van harte welkom!

Speelt jouw band op Waterpop?

Elk jaar wordt het Wateringse muziekfestival Waterpop geopend door regionaal talent. Via de bandcompetitie Waterproof krijgen Westlandse bandjes dé kans zich te laten zien aan een professionele jury en kans te maken op fikse media-aandacht. Lees er meer over op de webite van Waterpop