Muziek Meesters Westland

Erik-Jan de With

Wie ben ik?

Ik ben Erik-Jan de With. In 2005 ben ik cum laude met onderscheiding afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ik heb op bekende Nederlandse podia gespeeld, maar ook in onder andere New York, Madrid, Parijs, Berlijn, Londen en Praag.

In 2012 heb ik het Westland Saxofoon Orkest (WSO) opgericht met mijn eigen leerlingen. We spelen onder andere met Dario Fo in de Oude Kerk in Naaldwijk en in de Beurs van Berlage in Amsterdam. In 2015 komt de eerste cd van het WSO uit.

Instrument

Ik geef saxofoonlessen, zowel individueel als in een groep.

Wat kun je verwachten van de lessen?

Bij Muziekmeesters Westland kun je bij mij individuele of groepslessen saxofoon volgen. De eerste keer dat je een saxofoon ziet, ziet het instrument er misschien nog wat ingewikkeld uit, maar binnen enkele weken kun je al leuke nummers spelen.

Naast de vaste (eind)presentaties van de leerlingen van Muziekmeesters Westland, organiseer ik ook een saxofoondag. Hier kunnen alle leerlingen aan deelnemen en workshops volgen bij grote saxofonisten als Benjamin Herman, Leo van Oostrom, Arno Bornkamp en David Kweksilber. Verder organiseer ik ieder jaar een leuk evenement voor mijn eigen leerlingen, bijvoorbeeld een bezoek aan het instrumentenmuseum in Brussel.

Ben je nieuwsgierig geworden? Je kunt ook een keer vrijblijvend komen kijken of een proefles volgen. Dan kun je gelijk de saxofoon even uitproberen.

 In bovenstaande balk kunt u zich via de pagina Inschrijven aanmelden voor de lessen. 

Westland Saxofoon Festival

Al weer de 6e editie van het Westland Saxofoon Festival. Dit jaar in WestlandTheater De Naald en de oude kerk in Naaldwijk. Er is véél te zien, te horen en te doen. Bekende saxofonisten, zoals Arno Bornkamp, Nils van Haften, Leo van Oostrom en Lars Niederstrasser geven masterclasses, workshops en concerten. Dit jaar hebben we een speciale saxofonist in ons midden en dat is niemand minder dan John Helliwell van de Band SUPERTRAMP.

Op zaterdag 21 september kunnen amateur saxofonisten de gehele dag workshops en concerten volgen in Westlandtheater De Naald.
Om 13.15 uur geeft het Westland Saxofoon Orkest een concert met solisten John Helliwell en Nils van Haften (metropole orkest) en presenteren ze met trots alweer de tweede cd.
Om 20:00 uur is het concert in de Jumbo Koorneefzaal met de beroemde saxofonist John Helliwell van de band Supertramp. Ook spelen solisten Arno Bornkamp, Nils van Haften (metropole orkest) en worden ze begeleid door het Blazers Collectief WEST o.l.v. dirigent Jos Zegers.

Op zondag 22 september is er een ‘Meet en greet’ met de legendarische John Helliwell.
John Helliwell vertelt over zijn leven bij Supertramp en aan het eind is er gelegenheid om zelf vragen te stellen.
Het slotconcert van het Westland Saxofoon Festival is om 15:00 uur in de Oude Kerk in Naaldwijk. Dit concert is geprogrammeerd in de serie ‘oude kerk klassiek’. Dit is een klassiek concert met Lars Niederstrasser (Berlage saxofoonkwartet), Erik-Jan de With, Westland Saxofoon Orkest & studenten van het Koninklijk Conservatorium. John Helliwell sluit het concert af en daarmee ook het Westland Saxofoon Festival.

Wilt u zich opgeven als deelnemer voor het festival 

HIER INFO EN TICKETS

Muziekmeesters Westland online