December 2015

11 december Lichtjesavond Intratuin

Vrijdag 11 december spelen leerlingen van Muziekmeesters Westland op diverse locaties binnen Intratuin `s-Gravenzande. Ook Popkoor True Colors zal haar populaire repertoire ten gehore brengen. Naast de ingestudeerde kerstliedjes spelen de leerlingen ook andere nummers.

 

Kom gezellig kijken en luisteren deze vrijdag, tussen 19.00 uur en 21.00 uur. En wil je zelf muziek gaan maken? Tussen de optredens door kun je een afspraak maken met de docenten voor een proefles.

 

Locatie: Intratuin `s-Gravenzande, Monsterseweg 129  te `s-Gravenzande.             

Nieuwjaarsconcert Knallend Westland

Op 3 januari wordt in de grote zaal van WestlandTheater de Naald het nieuwe jaar knallend ingeluid met een prachtig nieuwjaarsconcert. Een keur van professionele en gevorderde amateurmusici vult het sprankelende concert met klassieke composities, popmuziek, jazz en filmmuziek.

 

Alle muzikanten hebben hun roots in het Westland of zijn verbonden aan het rijke Westlandse muziekleven. Zo doen onder andere mee: het Westland Blazers Collectief, het Westland Saxofoon Orkest, kinder- en tienerkoor EigenWijs, popgitarist en muziekmeester Vincent Janse en slagwerkgroep PerQzzy o.l.v. muziekmeester Anneloes Meier. Een belangrijk onderdeel van dit programma vormt bovendien het jonge Westlandse talent. 

 

Veertien zonder uitzondering talentvolle en geïnspireerde Westlandse kinderen en jongeren deden eerder deze maand auditie voor dit concert. Aan de jury was de mooie maar moeilijke taak 4 kandidaten te selecteren die op zondag 3 januari in de schijnwerpers zullen staan De keuze viel onder andere op zangeres Elize de Kool (9), leerling van muziekmeester Marlous Tolhuisen.

 

De komende tijd gaan de deelnemers samen met initiatiefnemer en muziekmeester Erik-Jan de With aan de slag met de muziekkeuze, arrangementen en de repetities. Ook krijgen zij een workshop op Codarts, het conservatorium in Rotterdam.


Kom kijken en laat je inspireren door dit unieke concert!

Nieuwe cursus door Vincent Janse

Vincent Janse (gitaarleraar MMW) gaat in het nieuwe seizoen 2 nieuwe cursussen geven in samenwerking met JamWestland in Naaldwijk. Het zijn steeds 10 lessen van 2 uur op zaterdagochtend, voor muzikanten tot 21 jaar. Compositie & Productie is gericht op muzikanten die van een muzikaal ideetje naar een lied willen gaan, en dat ook gaan opnemen. Dit is zeker interessant als je in een band speelt of sing/songwriter bent en nummers wilt gaan schrijven.

 

Leon Schmitz (drummer) en Vincent Janse (gitarist) gaan je hierbij verder helpen. Solfège & Theorie is bedoeld voor muzikanten die willen weten wat ze eigenlijk op hun instrument aan het doen zijn. Het gaat over gehoortraining en de achterliggende gedachte van muziek. Interessant voor iedereen die een verdieping zoekt in de muziek. Een must voor mensen die zich willen voorbereiden voor een auditie op een beroepsopleiding.

 

Voor meer informatie over alle cursussen, lessen en aanmelden, mail je naar info@muziekmeesterswestland.nl of bel even met 06-51377157 (secretariaat).

Nieuwe cursussen in Naaldwijk

Spelen met muziek

Op woensdag 3 februari 2016 start een cursus voor de allerkleinsten (1-4 jaar) in Naaldwijk. Kom met je kind of kleinkind spelenderwijs kennismaken met muziek door middel van zang, dans en muziekspelletjes. Natuurlijk worden er ook veel muziekinstrumentjes gebruikt.

 

Data: Vanaf 3 februari, 10 weken lang iedere woensdagochtend
Locatie: Van der Hoevenstraat 18, Naaldwijk
Tijd: Van 10.30 tot 11.30 uur
Kosten: € 60,-

Basiscursus I en II

Voor kinderen van 4, 5 of 6 jaar start in januari een brede muzikale cursus. Laat je kind samen met leeftijdsgenoten op een leuke manier kennismaken met verschillende soorten instrumenten, algemene muziekkennis en samenspel. De Basiscursussen muziek bestaat uit 12 lessen van 1 uur, voor 4-, 5- en 6-jarigen en voor 6-, 7- en 8-jarigen.

 

Tijdens de lessen zijn de kinderen afwisselend bezig met zingen, spelen, luisteren, bewegen, ontwerpen en kennis opdoen. De kinderen maken kennis met diverse instrumenten en leren daar zelf eenvoudige liedjes op spelen. Ook maken de leerlingen kennis met de notatie van muziek en ontwerpen hun eigen muziekstukjes.

 

Data: Vanaf 6 januari, 12 weken lang iedere woensdagmiddag
Locatie: Van der Hoevenstraat 18, in Naaldwijk
Tijd: Basiscursus I van 13.00 tot 14.00 uur en Basiscursus II van 14.15 tot 15.15 uur
Kosten: € 84,-

Instrumentenparade

Voor kinderen vanaf 7-8 jaar start in januari een brede muzikale cursus. Laat je kind samen met leeftijdsgenoten op een leuke manier kennismaken met verschillende soorten instrumenten, algemene muziekkennis en samenspel. 

 

Data: Vanaf 5 januari, 21 weken lang iedere dinsdagmiddag
Locatie: Van der Hoevenstraat 18, Naaldwijk
Tijd: Van 16.00 tot 17.00 uur
Kosten: € 160,-