Muziek Meesters Westland

Daniel Lottersberger

Wie ben ik?

Mijn naam is Daniel Lottersberger. Ik ben geboren en opgegroeid in Tirol, Oostenrijk.
Ik speel elektrische basgitaar en contrabas en geef les en coaching in beide. Ik coach ook bands, bigbands en andere ensembles.

Instrument

Mijn muzikale carrière begon toen ik acht jaar was. Toen leerde ik een aantal traditionele Oostenrijkse instrumenten spelen. Ik begon met de Hackbrett. Een aantal jaar later stapte ik over op de Zither en daarna de Euphonium (tenor-hoorn).
Op mijn achttiende kocht ik een basgitaar en dat is waar het allemaal echt begon.
Ongeveer een jaar later startte ik op het Klagenfurter Landesconservatorium. Hier studeerde ik Jazz contrabas en behaalde ik mijn artistieke en pedagogische diploma. Hierna heb ik twee jaar elektrische basgitaar gestudeerd aan de Muziekuniversiteit in Wenen.

In 2004 ben ik verhuisd naar Nederland om aan het conservatorium te studeren. Ik heb daar mijn bachelor diploma voor Jazz contrabas behaald in 2009.

Wat kun je verwachten van de lessen?

Ik geef sinds 2012 les aan het conservatorium van Den Haag.
Lesgeven in basgitaar en contrabas is altijd een belangrijk aspect van mijn leven geweest en in de afgelopen 22 jaar heb ik daar erg veel ervaring in opgedaan.

Voor iedereen: “Wat moet ik oefenen om beter te spelen en mijn doelen te behalen?!”
In al mijn jaren als muzikant, bij het studeren en voorbereiden van concerten en bij het spelen van concerten in verschillende stijlen (Rock, Pop, Blues, Jazz, Funk, Fusion, Country, Klassiek, etc.) kwam ik dit probleen steeds tegen.
Een voorbeeld is: waar begin ik met oefenen, waarmee, hoe, voor hoelang, waarom, enzovoort. Ik heb geluk gehad met fantastische docenten die mij leerden om een kleine hoeveelheid tijd (naast school, werk en familie), efficiënt te gebruiken.

In de lessen zullen focussen we op jouw doelen, we werken aan muziek die jij leuk vindt om te spelen. Alle stijlen zijn mogelijk!

Wil je meer leren over improvisatie, ‘slapping’, theorie, ‘jazz walking lines’? Of wil je juist beter leren lezen of bekende baslijnen van bijvoorbeeld Flea, Bootsy Collins, Jaco Pastorius leren spelen? Dat kan allemaal, en meer!

Mijn lessen zijn gebaseerd op jouw wensen, aangevuld met mijn kennis van het oplossen van de problemen die je misschien tegenkomt op weg naar je band of optredens!

Op dit moment ben ik basgitarist bij:

Wojtek Justyna (Jazz-Funk)

Electric Love (pop)

En ik speelde bij:

Elco Jongkind (Jazz-Rock, Jazz, Wereldmuziek..)

en nog veel meer

Muziekmeesters Westland online