Muziek Meesters Westland

Cindy van der Zee

Wie ben ik?

Mijn naam is Cindy van der Zee. Ik ben muziekdocent, gespecialiseerd in het basisonderwijs. Ik ben opgegroeid in Maassluis waar ik al vroeg op de basisschool algemene muzieklessen en blokfluitlessen kreeg. Mijn motivatie en aanleg viel de docent op en hij heeft mij voorgesteld bij de plaatselijke muziekvereniging. Daar ben ik klarinet gaan spelen en dat doe ik nog steeds met veel plezier.
Na de middelbare school heb ik de opleiding Docent Muziek gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium (later CODARTS) en heb me daar gespecialiseerd in het basisonderwijs. Sinds het behalen van mijn diploma heb ik muzieklessen gegeven op verschillende basisscholen door de hele regio, heb ik AMV, blokfluitlessen, saxofoonlessen en klarinetlessen gegeven bij muziekscholen en heb ik kinderen kennis laten maken met muziek(instrumenten) namens verschillende muziekverenigingen.
Omdat ik het erg fijn vond om voor de klas te staan en mij breder wilde ontwikkelen heb ik in 2011 mijn PABO-diploma behaald en heb ik ervaring opgedaan in verschillende groepen als leerkracht basisonderwijs.
Nu werk ik al een aantal jaren met veel plezier voor Welzijn-E25. Tot 2020 gaf ik muzieklessen aan de meeste groepen van alle scholen in Maassluis en nu hoop ik veel kinderen via Muziekmeesters in het Westland enthousiast te gaan maken met mijn muzieklessen.

Instrumenten:

Als docent muziek richt je je niet op één muziekinstrument maar houd je je bezig met muziek in de breedste zin van het woord. Wanneer ik musiceer in mijn vrije tijd, speel ik het liefst op mijn klarinet. Dit is een houten blaasinstrument dat wordt aangespeeld met een riet. Houten blaasinstrumenten liggen mij het beste. Ik kan aardig overweg met een saxofoon, dwarsfluit en blokfluit. In de opleiding heb ik mezelf leren begeleiden op gitaar en piano, kreeg ik zangles en heb ik geleerd hoe ik verschillende basisritmes kan drummen. In veel andere muziekinstrumenten heb ik me zo verdiept dat ik ze in de klas kan presenteren en er mijn lessen mee kan invullen.

Wat kun je verwachten van de lessen?

Ik heb een aantal verschillende projecten op waar de scholen een keuze uit kunnen maken. In de lessen probeer ik altijd zoveel mogelijk variatie aan te brengen waardoor het vak muziek zo breed mogelijk tot zijn recht komt. De projecten bestaan meestal uit het zingen van liedjes, bewegen op muziek, het spelen van speelstukken met schoolinstrumenten, bodypercussie, het leren kennen van muziekinstrumenten en het luisteren naar verschillende muziekstijlen. Zo is er vaak voor elk wat wils. Het is ook leuk om met een groep te kunnen werken aan een uitvoering voor ouders of andere groepen.

Wanneer een school een eigen thema of verzoek heeft voor een bepaald project kan er overleg plaatsvinden voor een project op maat. Bij ieder thema zijn talloze mogelijkheden voor leuke muzieklessen.

Informatie

Meer informatie over lessen in het onderwijs en onderwijsprojecten vindt u op DEZE PAGINA

 

Muziekmeesters Westland online