Muziek Meesters Westland

Mariya Drumkova

Wie ben ik?

Mijn naam is Mariya Drumkova. Muziek is mijn grote passie. Nadat ik in Bulgarije het gymnasium met muziekprofiel heb afgerond en voor docent muziek heb gestudeerd, heb ik in Nederland ook gekozen voor de opleiding Docent Muziek. In 2012 heb ik het bachelorsdiploma 1-ste graads van deze opleiding aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam behaald.

Ik haal veel plezier uit de omgang met kinderen. Tijdens mijn stages en in mijn werk heb ik gemerkt dat ik met name basisschoolkinderen goed kan begeleiden. In mijn opleiding heb ik gekozen voor het pabo-profiel, waarbij ik extra les kreeg in didactiek voor de basisschool en het lesgeven aan pabo-studenten. Naast mijn stages heb ik door te werken op diverse basisscholen en muziekscholen ervaring opgedaan in het lesgeven en het geven van piano-, zang- en gitaarlessen.

Instrumenten

Mijn hoofdinstrument is de piano. Ik speel piano sinds mijn vijfde jaar en ben klassiek opgeleid. Op het conservatorium heb ik naast piano ook gitaar-, drum-, zang- en percussielessen gevolgd. Voor Muziekmeesters Westland geef ik de volgende cursussen: Spelen met Muziek, groepsgitaarlessen en Instrumentenparade.

Wat kun je verwachten van de lessen?

De meeste kinderen zijn gek op muziek, dat zie je aan hun reactie. Dat is mooi, want muziek draagt bij aan een evenwichtige ontwikkeling. Muziekmaken met jonge kinderen kan overal, bijvoorbeeld: thuis, in de auto, bij de kinderopvang en op school. De motoriek en het ritmegevoel worden ontwikkeld en het zingen stimuleert de taalontwikkeling. Tijdens de lessen Spelen met Muziek wordt er met hulp van verschillende materialen gezongen en gedanst en met veel instrumentjes gespeeld.

Hoewel ik groepslessen geef, hou ik altijd de individuele leerling in het oog. De lessen zijn aangepast aan de wensen van de leerling. Zo kan er tijdens de gitaarlessen uiteen lesboek gewerkt worden, maar het naspelen van je favoriete muziek is ook mogelijk.

 

Muziekmeesters Westland online