Muziek Meesters Westland

Dominique Zwartelé

Wie ben ik?

Mijn naam is Dominique Zwartelé. Ik was 10 jaar toen begon ik met klarinet spelen en 18 toen ik startte aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na mijn studie werkte ik bij Het Balletorkest (nu Holland Symfonia), Het Gelders Orkest en de Volharding. Ook speelde ik in muziektheaterproducties in onder andere New York, Hong Kong en Canada en speelde ik bij Het Zuidelijk Toneel met bijvoorbeeld Marc-Marie Huijbregts en The Ashton Brothers.

Naast mijn muzikale carrière ben ik 3 jaar geleden gestart op de Rietveld Academie in Amsterdam om mij als beeldend kunstenaar verder te ontwikkelen. De combinatie muziek, theater en beeld gebruik ik ook in mijn workshops.

Instrument

Ik geef klarinet- en basklarinetlessen aan zowel beginners als gevorderden van alle leeftijden. Ook geef ik kamermuziekles en workshops ‘Muziek en Theater’ en ‘Muziek en Beeldende kunst’. 

Wat kun je verwachten van de lessen?

Je kunt natuurlijk geen muziek maken zonder een goede basistechniek, maar muziek maken is veel meer dan goed van blad spelen. Expressiviteit, muzikaliteit en creativiteit zijn minstens zo belangrijk in mijn lessen.

Speel je al in een ensemble en wil je graag meer leren over een bepaald stuk dat je aan het instuderen bent, of wil je graag samenspelen in een klarinetkwartet? Geef je dan op voor kamermuziekles.

Workshops

In de ‘Muziek en Theater’-workshop creëren we samen met de groep een verhaal door te improviseren met klank, ritme, beweging en tekst. Je hoeft hiervoor geen instrument te kunnen bespelen. De workshop is te volgen per lesblok of per uur te boeken, en geschikt voor kinderen tot en met 11 jaar. De grootte van de groepen varieert van 6 tot 10 kinderen. 

Bij ‘Muziek en Beeldende kunst’ is improvisatie belangrijk. Je gebruikt je instrument om je uit te kunnen drukken naar aanleiding van een beeld. Via de muziek probeer je de kleur, vorm of het gevoel over te brengen van een zelfgekozen beeld. Dat kan een kunstwerk zijn, maar ook een foto of filmpje. Je kunt hiervoor ieder muziekinstrument gebruiken.

In bovenstaande balk kunt u zich via de pagina Inschrijven aanmelden voor de lessen.

 

Muziekmeesters Westland online