Muziek Meesters Westland

Anneloes Meier

Wie ben ik?

Mijn naam is Anneloes Meier, ik ben slagwerkster en docente. In 2005 heb ik mijn master Slagwerk behaald aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Als docent ben ik sindsdien actief bij Jong KC (voor jonge kinderen met een duidelijke passie voor muziek) op het Haags Conservatorium, Stichting Regionaal Muziek Onderwijs, Stichting Muziek Onderwijs Schoonhoven, Beatlife en de Muziekmeesters Westland.

Daarnaast speel ik slagwerk bij onder andere het Rotterdam Philharmonisch Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest,  het Residentie Orkest, Asko Schönberg Ensemble, Joop van den Ende musicals, L’Orchestra Particolare, AbSurdo en Anumadutchi.

Instrument

Ik geef slagwerklessen in de breedste zin van het woord. Natuurlijk geef ik drumlessen, maar ook voor lessen op de xylofoon, marimba en het klokkenspel kun je bij mij terecht. Ben je geïnteresseerd in klassiek orkestslagwerk, zoals de snaredrum, tamboerijn, triangel en bekkens? Geen probleem. Ook wereldpercussie zoals djembé, cajon en Braziliaanse percussie kun je bij mij leren spelen. 

Wat kun je verwachten van de lessen?

In de lessen komen allerlei zaken aan bod zoals samenspel, techniek, improvisatie, muzikaliteit, ritme, timing, houding, luisteren, noten lezen, theorie en vooral heel veel plezier. Je zult natuurlijk ook thuis muziek maken en daarvoor zal je een instrument moeten huren of aanschaffen. Ik kan je adviseren en begeleiden bij de aanschaf van een instrument. 

Muziek is voor alle leeftijden en vanaf 5 jaar kan ik prima met je aan de slag! Heb je interesse, volg dan een proefles zodat we samen kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn. Ik geef lessen op donderdag of vrijdag. Ook samenspel in een echte slagwerkgroep of popband is mogelijk. In bijna iedere muzikale stroming wordt slagwerk gebruikt, je kunt er dus alle kanten mee op! 

Muziekmeesters Westland online