Muziek Meesters Westland

Joost Jansen

Wie ben ik?

Mijn naam is Joost Jansen.
Ik ben gitarist, toetsenist, mondharmonicacist, musicoloog en docent algemene muzikale-vorming.
Dat is natuurlijk een hele mond vol. Ik heb het voorbereidend jaar voor elektrische gitaar gedaan op het conservatorium van Enschede gedaan. Daarna heb ik Muziekwetenschap gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, tevens heb ik de Opleiding Docent Muziek gevolgd aan het Conservatorium van Amsterdam.
Momenteel speel ik vooral zowel diatonisch en chromatisch mondharmonica, maar de gitaar is zeker nog niet uit mijn leven verdwenen. Ik geef Algemene Muzikale Vorming op verschillende basisscholen in de regio Rotterdam en Amsterdam. Daarnaast geef ik privé-lessen mondharmonica en gitaar. Ik ben ook actief in verschillende bands, waaronder mijn eigen roots-duo Jansen & de Vries.

Instrument

Ik geef lessen voor gitaar, keyboard en mondharmonica.

Wat kun je verwachten tijdens de lessen

Bij de starterslessen voor gitaar en keyboard maak je je eerste stappen om het instrument te leren spelen. Dit doen we aan de hand van kleine, eenvoudige basisoefeningen en korte liedjes zodat je al snel iets kan spelen.
Bij de instrumentenparade leer je elke les een ander instrument kennen. Je hoort hoe ze klinken, ziet hoe ze gebruikt worden en je gaat zelf ook even aan de slag. Zo kun je horen en zien welke verschillende instrumenten bestaan en welke je zelf graag willen leren bespelen.

 

Muziekmeesters Westland online