Muziek Meesters Westland

Yannick de Soomer

Wie ben ik?

Mijn naam is Yannick De Soomer en ik ben bassist. Het les geven in muziek vind ik naast mijn werkzaamheden als uitvoerend muzikant  geweldig om te doen. In 2010 ben ik toegelaten op de Havo voor muziek en dans.  Inmiddels ben  ik  afgestudeerd als Bachelor of  Music op het conservatorium Rotterdam (Codarts). Mijn hoofdvak was basgitaar, daarnaast heb ik enkele minors zoals 'creative producing' en jazzimprovisatie gevolgd.  Tevens heb ik bandcoaching gedaan bij het Albeda college in Rhoon/Rotterdam voor de opleiding muzikant/producer.

Instrumenten

 

Basgitaar

Groove, ritme, timing zijn de sleutelwoorden voor de bas. De bas is voor mij het instrument waarbij horen en voelen op één lijn zitten. Door deze combinatie is de bas misschien niet het meest opvallende instrument voor iedereen maar zonder bas ontbreekt er iets belangrijks in muziek. Vergis je niet, een goede bassist kan een band ‘dragen’ en bovendien de dansvloer vol krijgen.

Gitaar

De gitaar was mijn eerste instrument. Met dit instrument kun je zoveel kanten op akoestisch, elektrisch, begeleiding of melodie. Bovendien een goed instrument voor een eerste kennismaking met muziek maken.

Muziekles beginnende bands

Het leren spelen in een band voor kinderen. ( ± 9 tot 12 jaar). Er is niets leuker dan samen muziek maken. Welke muziek gaan we spelen? Met welke instrumenten? Maar ook leren luisteren naar elkaar, Allemaal dingen waar je tegen aan loopt als beginnend bandje. Ik help jullie er graag mee.

Bandcoaching

Advies voor bands die al wat langer aan de weg timmeren, maar ook voor beginnende bands. Een beginnende band kan veel hebben aan een bandcoach bijvoorbeeld voor het vinden van een eigen stijl. Veel bands kunnen nog wel eens blind spots hebben. Voor mij betekent bandcoaching begeleiden en adviseren tot op het punt waar het niet meer nodig is.

Wat kun je verwachten van de lessen?

Zelf heb ik het geluk gehad les te krijgen van enthousiaste en betrokken muziekdocenten. Dit heeft mij gestimuleerd om verder te komen maar heeft mij vooral heel veel plezier in het maken van muziek gegeven.

Plezier in het maken van muziek  kun je hebben, ongeacht niveau of leeftijd.

Ook als je (nog)verder wilt komen kan ik je hierin ondersteunen met theorie en solfège. Iedere leerling of band  is uniek en samen bepalen we de weg naar jouw doel.


In bovenstaande balk kunt u zich via de pagina Inschrijven aanmelden voor de lessen.

Muziekmeesters Westland online